De Samsung Galaxy S7 Edge is een superfijn smartphone. Ik heb hem nu ruim 3 maanden in mijn bezit en gebruik hem intensief gedurende de dag. Design is zeer goed gelukt en over alle knoppen is nagedacht.
Ergonomisch is de Edge ook voor mekaar. Niks zit op onlogische plekken en ook het menu is wat je van Samsung gewend bent, erg goed. Ligt lekker in de hand en is zeer licht, ondanks gebruik van aluminium en Gorilla glass.
Alle connectiviteitsopties doen het goed, behalve de Wifi. Ik weet niet of dit ligt aan mijn toestel of aan mijn internetverbinding, maar zo nu en dan heeft de S7 moeite om de verbinding vast te houden via Wifi. Ik heb de 32 Gb versie genomen in de kleur Silver.
Wel heb ik er een SD kaart van 32 Gb erbij gekocht. Nu komt het aparte van dit toestel. Of je kan er 2 sim-kaarten in doen, dan is de S7 een dualsim toestel of je doet er i.p.v. een Sim-kaart een micro SD kaart in. Hmm.... dat doen andere toestellen beter.
De Edge opties gebruik ik nauwelijks. Samsung heeft wel een aantal handige apps ervoor ontwikkeld, maar ik gebruik het bijna niet. Is meer een gimmick. Ik kan me voorstellen dat ik net zo blij ben met een 'normale' S7. De Edge vormen dragen wel bij aan het mooie design. Ligt net wat lekkerder in de hand.
Het geluid is ok te noemen. Ondanks dat de S7 1 speaker heeft, komt er redelijk geluid uit. Het vervormd wel wat als je de volume op maximaal zet, maar vaak luister ik muziek via mijn hoofdtelefoon en heb ik er niet zoveel last van. Het geluid tijden het bellen is goed. Geen echo's en geen gekraak.
De camera is supergoed op de S7. Samsung heeft haar naam hooggehouden door een supergoede camera in dit toestel te bouwen. De focus is messcherp en zeer snel. De kleuren zeer levendig en met goed contrast. De selfiecamera + de bijbehorende functies ook heel goed en fijn.
De vingerafdrukscanner is soms wat traag. Het duurt gewoon even eer het toestel unlocked. Verder gebeurt het wel eens dat je vingerafdruk niet goed herkend wordt door de S7. Ik raad iedereen aan om meerdere vingers (zowel rechts als linkerhand) in te scannen. Zo heb je altijd een backup vinger om je toestel te unlocken. Wat wel fijn is dat je naast vingerafdruk ook andere unlock opties hebt zoals code of patroon.
Iedereen die dit toestel wil kopen, raad ik aan om een goede hoes te kopen. Door haar ronde vormen en doordat het design van dit toestel zeer dun is, kan je hem per ongeluk zomaar laten vallen uit je handen. Zonde als je een toestel van € 600,- kan afschrijven.
Pluspunten
- Mooi dun design
- Snel toestel + veel mogelijkheden
- Gebruik van goede materialen
- Hele goede camera
Minpunten
- Vingerscanner herkend niet altijd je afdrukken
- Nog best duur voor een toestel van 1 jaar oud
- Kwetsbaar voor vallen